Днес облачността ще е предимно значителна и на места главно в Западна и Северна България ще превали дъжд. Това каза за "Фокус“ дежурният синоптик в НИМХ Георги Цеков. В следобедните часове облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще е слаб, в Източна България - до умерен от юг-югозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 10° и 15°, в София - около 12°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, на отделни места ще превали слаб сняг, под около 1500 метра - слаб дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца, след обяд ще се понижава и до вечерта вече ще е по-ниско от обичайното.