През нощта преваляванията временно ще спрат, облачността над много райони ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 6°.Това съобщи за "Фокус" дежурния синоптик на НИМХ Евгения Егова.

Утре облачността ще е променлива, след обяд по-често значителна и отначало в Западна България, а до вечерта и на изток ще има превалявания от дъжд. Условия за по-значителни валежи има вечерта и през нощта в крайните западни и южни райони на страната, там е възможно и да прегърми. Ще продължи да духа умерен, в Източна България и северно от планините временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София - около 17°.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, след обяд по-често значителна, но едва привечер, на отделни места, ще превали дъжд. Ще остане ветровито с умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 15° и 19°, на север от нос Калиакра - малко по-ниски. Температурата на морската вода е 8°-11°. Вълнението на морето ще е 3 бала, на юг от Бургас - 2 бала.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна. На места, главно в следобедните часове, ще има валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. Условия за по-значителни количества има привечер и през нощта срещу събота на отделни места в Рило-Родопската област, там е възможно и да прегърми. Ще духа предимно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 3°.

В събота отначало в Дунавската равнина, до края на деня и в останалата част от страната, вятърът ще се ориентира от запад, в повечето райони ще е умерен. Ще бъде предимно облачно, с валежи, значителни по количество на места в Югоизточна България, където е възможно да са придружени и с гръмотевици. Все още ще е топло за периода, но вечерта и през нощта срещу неделя вятърът ще стане северозападен, ще се усили и с него бързо ще нахлуе сравнително студен въздух.

До сутринта в неделя валежите ще спрат, от запад на изток и облачността ще се разкъса, през деня ще намалее до слънчево време. Температурите ще се понижат и преобладаващите ще са: минималните - от минус 2° до 3°, а максималните - между 7° и 12°. Вятърът постепенно ще отслабне. В понеделник ще бъде предимно слънчево и почти тихо, сутринта - сравнително студено, с минимални температури на отделни места до минус 5°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и още ще се понижи.