Политическа криза, висока инфлация и редица сигнали за бомби в учебни заведения в цялата страна, с пълна сила ни връхлитат поредните предсрочни парламентарни избори. Ще отидат ли с бодра крачка софиянците към урните в неделния ден? Това се опитахме да разберем в анкета за "Фокус“.

"Бих искала да гласувам за бъдещето на България, но алтернативите, които ни се предлагат не са достатъчни. Много ми се иска да има за какво да гласувам“, това каза една от анкетираните, която се оказа университетски преподавател. По думите й на обществото всеки път се дават обещания за големи дела, но след изборите картината се повтаря и проблемите си остават същите.

Друг забързан столичанин, обядващ пица на крак, каза, че ще гласува, ако успее да стигне по-рано до изборната секция.

"Ще гласувам за евентуално правителство, което няма да се случи“, отговори друга дама.

"Няма да гласувам“, категорично отсече младо момче, разочаровано от партия, за която дал гласа си на предни избори.

Повечето от анкетираните се обединиха около мнението, че е важно и трябва да се гласува на изборите, но изразиха скептицизъм по отношение на съставяне на редовно правителство, което да изкара страната ни от кризата, в която се намира.

Акцент в отговорите им бяха думите "свобода“ и така чакания "вятър на промяната“. Отегчени и изморени от изборната спирала, в която попадна милата ни Родина, софиянци избират да дадат гласа си за по-добър и по-спокоен живот.