Трябва да се намерят 10 000 декара, за да се приберат колите в подземни паркинги. Около 600 000 автомобила се движат по софийските улици. Това заяви бившият регионален министър архитект Иван Шишков в ефира на NOVA.

По думите му коалицията "Продължаваме с ГЕРБ" е излъчила двама доста сходни кандидати. "Те са млади и успешни хора със собствен бизнес, но те никога не са работили нито в администрация, община или на държавна работа. Принципите на работа са много различни. Терзиев и Хекимян не знаят какво ги чака, ако станат кметове. Ако този, който трябва да избира и назначава екипа и да взема управленските решения, не разбира конкретно от въпросите, ще управлява с чуждо ехо, не със собствения си глас", коментира архитектът. 

"Аз много сериозно обмислях дали да се кандидатирам за кмет на София, дори бях напреднал много с листите за общински съветници. Проблемът беше юридически капан - нямаше как да се явя като независим с листа от общински съветници. Нямаше никакъв проблем да направим градска коалиция, но се оказа, че тя трябва да носи името и на част от партиите, които я съставляват. Смятам, че една партийна зависимост би попречила на едно управление, каквото аз си го представям", посочи той.

Шишков припомни, че Фандъкова е била 2 години зам.-кмет преди да стане градоначалник. "Големите проблеми на София са свързани с инфраструктурата и развитието на града. Във всеки квартал са предвидени нови детски градини, общината трябва да поеме своите ангажименти. Оправданието винаги беше, че няма пари. Трябва да стане ясно от кои терени и къде ще се започне изкупуване, не може да е безразборно, за да не свършат парите. Паркирането в междублоковите пространства може да се реши чрез подземни паркинги. В последните години управлението на София беше страхливо, стараеха се да няма проблем никъде", подчерта Шишков.