Ще работим за повишаване на събираемостта, за да гарантираме стабилността на държавата. Това заявява шефа на НАП Румен Спецов, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция по приходите.

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов се срещна днес със заместниците си, главния секретар, директорите на дирекции в ЦУ на НАП и директори от структурите на Агенцията в София. 

В обръщението си към тях той заяви: "Ще работим всички заедно, както и в предишния ми мандат като изпълнителен директор на НАП. Имаме ясни цели и задачи – както разбрахте от изявленията на финансовия министър Асен Василев, приходните агенции трябва да повишат събираемостта, за да се гарантира стабилността на държавата. Независимо че сме в средата на годината, планът за приходите, събирани от НАП, ще бъде завишен с акцент по-висока събираемост на ДДС.“ 

Г-н Спецов съобщи също, че ще се запознае по-подробно с данните за събираемостта до момента, проведе индивидуални срещи с директорите в ЦУ, териториалните директори и тези на дирекции ОДОП, по време на които ще обсъдят конкретните действия и планове за нейното повишаване. 

Изпълнителният директор пожела на всички служители най-вече здраве и успешна работа.