"Кампанията ни в Бургас, както и в цяла България е позитивна. Тя винаги е била такава, защото ние от ДПС имаме самочувствието на хора, които през годините са доказали своя политически ангажимент. Партия е с висок авторитет и в България, и в чужбина! И хората от листата на ДПС, в ключително в Бургас, са доказали своята лична и професионална отговорност!“.

Така отговори Севим Али от ДПС на Илиана Беновска, "Беновска пита – Радио К2“, която попита: "Намираме Ви в Бургас, от където сте кандидат за народен представител, какви хора има в листата на ДПС?“.

Севим Али обясни, че ДПС предлага антикризисна програма, която защитава доходите на гражданите. Навсякъде хората казват, че най-големият проблем е галопиращата инфлация. С доходите, които са получавали миналата година, сега не могат да си купят същите продукти от първа необходимост. Една от стъпките, направени в тази посока с подкрепата на ДПС, е промяната на начина, по който се определя минималната работна заплата.

Севим Али каза, че друг важен приоритет за ДПС е конституционна съдебна реформа. Някои политически сили са твърдели, че съдебната реформа е техен приоритет, но не са подкрепили предложенията на ДПС в 48 НС. Единствено ДПС е внасяло такива предложения.

Беновска продължи: "Г-н Али, ще ми позволите ли да Ви формулирам един такъв въпрос, консерватизмът на ДПС, в добрия смисъл на думата, ще може ли да го установите, за да потушим този език на омразата? Да можем да се насочим по- позитивно към националните ценности на България? Да покажем, че политика се прави от културни хора, а не от хора, които няма идеи, нямат морал?“. Севим Али отговори: "По отношение на нашия почетен председател Ахмед Доган мога да кажа, че това е държавник, койот се ражда веднъж на 100 години! Благодарение на Ахмед Доган и на ДПС България не премина през етно-религиозни конфликти, не сподели съдбата на наши съседни държави! Създавайки ДПС, Доган посочи пътя на развитие на България – ЕС и НАТО! Спомнете си коя партия беше в коалицията, когато влязохме в ЕС и НАТО! И винаги, когато е било трудно, когато сме били на кръстопът, се появява ДПС! Днес е необходимо да има редовен кабинет с участието на ДПС! Аз съм убеден, че ДПС ще бъде част от управлението в 49 НС! Днес сме на кръстопът, предстои и да се присъединим към еврозоната! А езикът на омразата за съжаление се превърна в действащ политически инструмент не само през последните 2 години, а и през последните 12 години по време на управлението на ГЕРБ. И този език на омразата, на противопоставянето между хората и политическите партии не води нищо добро. Затова и за последните 2 години провеждаме пети предсрочни избори. Това не е в интерес на българските граждани, за бизнеса. Знаете, че има ПВУ, по който за България са предвидени 13 милиарда лева. Ние досега сме усвоили едва една пета. А наши съседи като Румъния са усвоили почти 100% от тези средства! А ние две години губим време в противоборства и противопоставяне между политическите партии. Ние не трябва да търсим това, което ни разединява! Трябва да търсим това, което ни обединява в името на българските граждани! Призовавам всеки един български гражданин да направи своя осъзнат избор, да избере бюлетина номер 13! Ние неведнъж сме доказали, че ДПС може да обедини българските граждани в името на добруването!“.