Съотношението между качеството и цената в зимните ни курорти е отлично. Тази година новините са добри. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Илин Димитров, секретар на президента Румен Радев по туризъм, образование и култура.

По думите му Банско, Пампорово и Боровец са курорти от световна величина: Пътят на тези курорти е само напред и нагоре

"Миналият сезон беше по-трудно, но този всичко върви добре. Имаме и доста интересни новости. В Банско се провеждат ски спускания от гигантския слалом, което никога не е било – това е венецът на постиженията. В Пампорово също имаме много интересни събития, които са свързани със сноуборд купа, нови лифтове, нови хотели, обновени такива. Искам да поздравя всички работещи в курортите, защото тази година продуктът ни е по-качествен и безспорно имаме какво да предложим. За това говорят и всички изследвания, които правим. Относно туристите – те са си традиционни. Голяма част от тях са българи, след това следват от различни националности. Не в този ред, но ни посещават сърби, поляци, чехи. Израел, за съжаление, го загубихме, като пазарът беше много обещаващ, тъй като направихме много усилия и при служебния кабинет, и сега в редовния, което се вижда ясно. Направиха се посещения – т.нар. роудшоута или търговски пътувания с бизнеса, акцентира се върху една хубава програма и всъщност това са резултатите", отбеляза Димитров.

По думите му на картата на туризма все повече и повече хотели се стремят да бъдат целогодишни, не само зимни или летни: "Това е възможно там, където има природа".