Още днес ще предложа замяната на всички зам.-главни прокурори. Това каза пред журналисти Борислав Сарафов, предаде репортер на "Фокус". Той заяви, че прокуратурата не може да бъде такава, каквато е била досега.

ОЩЕ: Избраха Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор

"Мисля, че всички видяхте, че тя спираловидно влезе в една черна дупка, от която трябва да излезе. Прокуратурата трябва да работи в полза на обществото и гражданите, а не в личния интерес на главния прокурор. Не! Тези практики трябва да бъдат преустановени. Търся подкрепата на своите колеги и на министъра на правосъдието, с който смятам да направя своята първа среща", категорично заяви Сарафов.

"Още днес ще предложа замяната на всички зам.-главни прокурори, тъй като те показаха своята лична привързаност към г-н Иван Гешев. Не считам, че настоящите зам.-главни прокурори, без изключение, могат да бъдат отделени от Гешев. След като той вече не е част от Прокуратурата, или поне не е главен прокурор - те не могат да изпълняват длъжността си. Седейки до него на брифингите, подкрепяйки го, вършейки други неща, които са ми служебно известни, те не могат и нямат моралното право да останат зам.-главни прокурори", каза Борислав Сарафов.

Той бе категоричен, че чака подкрепа от редовите прокурори. "Именно от почтените и достойни прокурори очаквам подкрепа".