Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" заяви в ефира на БНТ, че от партията са готови да направят всичко възможно, за да се стигне до стабилност в държавата.

Той коментира, че са очаквали "Демократична България" да издигнат свой кандидат за председател на Народното събрание. Според него, левият избирател едва ли ще бъде доволен, че БСП подкрепиха кандидатурата на Вежди Рашидов.

Той добави, че е смятал, че ще има много по-качествен председател на парламента, който не е обвързан с "Мултигруп“ и не е в преки близки отношения с Цветан Василев, както Вежди Рашидов.

"Вие наистина ли мислите, че Вежди Рашидов ще ръководи Народното събрание? Наистина ли мислите, че той назначи извънредното заседание на парламента утре? Видяхме ясно още в деня на избора му, че Делян Пеевски и народни представители от ГЕРБ му казаха какво да прави. Ние имаме управление на ГЕРБ и ДПС", смята Сабрутев.

Според него не е вярно, че ако БСП не са били подкрепили предложението на ГЕРБ и ДПС за Вежди Рашидов дначело на парламента, е нямало да има работещ парламент.

"Ние от "Продължаваме промяната“ ясно казахме на изборите и няма да излъжем нашите гласоподаватели, че няма да застанем зад ГЕРБ и ДПС. БСП решиха да го направят, а историята показва, че всяка една партия, която се е докоснала до тези токсични партии, е платила своята цена. Едва ли левият гласоподавател е останал щастлив от това, че БСП подкрепи ГЕРБ и ДПС", допълни той.