Към този момент материалите по делото все още не са докладвани на прокурор, се посочва в съобщение на Софийската градска прокуратура (СГП) "във връзка с медийните публикации и репортажи за побой, след който е починал таксиметров шофьор вечерта на 08.10.2022 г. в столичния кв. "Разсадника". 

СГП е уведомена по телефона за предприетите от 03 РУ-СДВР действия по неотложност. След като материалите по делото бъдат получени в СГП, прокурорът ще извърши анализ на събраните в началния етап на разследването доказателства и въз основа на тях и съобразно изискванията на закона ще прецени какви процесуални действия да предприеме, се посочва в съобщението. 

С оглед обществената значимост на случая и в рамките на закона обществеността ще бъде своевременно уведомена, отбелязват от СГП. 

Снощи МВР съобщи, че млад мъж е починал след сбиване в София. Инцидентът е станал на кръстовище, близо до Първа АГ болница "Св. София" малко преди 19:00 часа, непосредствено до ул. "Хъшове". По първоначални данни е възникнал пътен инцидент между два автомобила. Възникнала свада между 34-годишния и друг младеж на 29 години. По данни на очевидци става дума за навлизане в насрещното от страна на 34-годишния таксиметров шофьор. Друга версия е, че нападателят е бил в таксито. 

По-късно през нощта таксиметрови шофьори блокираха бул. “Тодор Александров" в София заради смъртта на своя колега. Своеобразният протест бе близо до сградата на Трето районно управление, където бе задържан един от заподозрените за смъртта на младия мъж.