На интересен подход за спиране на войната по пътищата се натъкна репортер на "Фокус".

Изобретателен мъж от Велико Търново е залепил на цялото задно стъкло на своя лек автомобил "Опел" надпис, който гласи: Внимавай как караш! Семейството ми е в колата!" Важен момент в посланието е, че то е оградено с два пистолета. 

Снимката не е от интернет, а заснета в реална ситуация на пътя в неделния ден на светофара на кръстовището при болница "Пирогов" в София. 

Респектиращият многозначителен надпис вероятно отдавна е познат на великотърновските полицаи. Само можем да предполагаме каква е била реакцията им на нестандартния подход на човека да привелече внимание, за да опази себе си и близките си. 

Факт е, че войната по пътищата на страната, кара българите да бъдат все по-иновативни в опита си да се защитят от джигитите на пътя. 

Неотдавна, почернена майка на младо момче, поредната жертва на пътя предупреди чрез "Фокус", че е въпрос на време и нервите на някой от родителите на починали деца, да не издържат. Коментарът й бе по повод проточването с години на съдебни процеси и неправдата дрогирани, пияни шофьори и потенциални убийци, да са на свобода и да продължават да безчинстват на пътя.