Днес е третият ден на президентските избори в Русия, в който гласуват руските граждани, които живеят в България. Десетки се запътиха към урните в Руското посолство в София, за да дадат гласа си за своя избраник, който да управлява Руската Федерация и да бъде начело на страната през следващите 6 години, предаде репортер на "Фокус".

Гласуването започна в 8 часа тази сутрин и ще продължи до 20 часа, а право на глас имат руските граждани, навършили 18 години. На дългата опашка, извила се от ранните часове в неделния ден, идват хора от цялата страна.

В момента процесът на избор за руски президент преминава спокойно и без протести, но не такава е картината за по-късните часове на деня. Организирани са протести от СУОБ "Мати Украйна", гражданско сдружение БОЕЦ и Образователен център "Украински Вулик".

Недоволството е в подкрепа на демокрацията, на която всеки има право, ще започне в 17.00ч. пред сградата на Руското посолство в София, ул. "Драган Цанков" № 28, посочват организаторите.

Припомняме, че за първи път гласуването в Русия продължава 3 дни, като избирателите могат да упражнят правото си на глас и онлайн.