На 9 март, четвъртък, от 14.00 часа на церемония в Гербовата зала на "Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни награди изтъкнати български учени, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава ще отличи с орден "Стара планина“ първа степен проф. Камен Велев за заслуги в областта на техническите науки в България.

Проф. Атанас Куртев ще бъде удостоен с орден "Стара планина“ втора степен за принос в областта на културата и изкуството.

Проф. Петър Делев ще бъде награден с орден "Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за заслуги в областта на античната история и тракологията.

За принос в развитието на медицинската наука и образованието с орден "Св. св. Кирил и Методий“ огърлие ще бъде отличен проф. Стефан Костянев.

Държавният глава ще удостои проф. Даниела Доковска с орден "Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за особено значимите й заслуги за развитието на правната наука и юридическото образование.

Проф. Божидар Божинов ще бъде отличен от президента с орден "Св. св. Кирил и Методий“ първа степен за дейността му за развитието на образованието, науката и строителното дело в България.