Макар и най-малобройната, вашата парламентарна група има своето място, а и своята отговорност в 48-то Народно събрание. Това каза президентът Румен Радев на започналите консултации с партия "Български възход“, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

"От началото на консултациите измина вече месец. Предоставих достатъчно време на парламентарно представените партии да излязат от реториката на изборите и да намерят разумен консенсус за съставяне на кабинет, но не виждам резултат в тази посока. Напротив – вместо да се ангажира със съставяне на правителство, да се занимава с проблемите, които касаят българските граждани, по Плана за възстановяване и устойчивост, по попълване на различни институции с изтекъл мандат, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс. Дали това е основният приоритет на обществото ни, както и четиричасовият спор за наименованието на закона, аз дълбоко се съмнявам. Но макар и най-малобройна, вашата парламентарна група има своето място, а и своята отговорност в 48 Народно събрание“, заяви Румен Радев.

"В тази връзка бих желал да чуя вашата оценка за възможността този парламент да излъчи мнозинство и кабинет, какви мерките за излизане от кризата предлагате. Далновидната и разумна политика изискват последователност и припокриване на заявените позиции с реалните действия. Вие вече заявихте готовност да водите диалог с всички парламентарни сили за съставяне на правителство. Какви приоритети ще следвате в изпълнение на тази заявка“, допълни президентът.