За връчването на третия мандат съм търсил партията, която има най-голям шанс да състави правителство. БСП съхрани диалога и не бърза да постави червените линии. Показа, че може да влиза в коалиции и да работи със своите опоненти. Бях взел своето решение преди да избухне скандалът с Nexo. Това каза президентът Румен Радев, предаде репортер на Агенция "Фокус".

По думите му служебният кабинет прави максималното да оползотвори всички възможности, за да направи най-доброто за България.

"Трябва много внимателно служебното правителство да обмисли предоговарянето на Плана за възстановяване, за да има успех. Кога ще има нови избори зависи от това кога БСП ще върне мандата", каза още Радев.

"Нужно в да има стратегия, а не в рамките на дни да се взимат решения за намаляването на емисиите, батериите, 100 пъти да пускаме и спираме проекта за ядрени мощности. Никога не е късно за единство. Когато започна стратегията казах, че трябва да привлече политици, синдикати и бизнес Този, който успее да разработи технологиите за съхраняване на енергията, той държи ключа за бъдещето", каза президентът Радев по повод темата за намаляването на вредните емисии.

По думите му България може да стане лидер в съхраняването на енергията.

"Перспективите и пътищата са много, но финансите са ограничени. Надявам се стратегията да бъде приета от българския парламент", допълни Радев.