Ректорът на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив проф. д-р Тони Шекерджиева - Новак стана "Утвърден учен" на годината за особен принос в издигане престижа на науката. За отличието съобщи пред "Фокус" самата проф. Шекерджиева - Новак. 

За десета поредна година Университетската младежка академия за управление на знания при Университета по библиотекознание и информационни технологии връчи своите награди в пет категории: "Утвърден учен“, "Изявен млад учен“, "Изявен докторант“, "Изявен студент“ и "Специална награда на Академията“.

Сред гостите бяха изявени представители на науката, представители на научни и академични институции, журналисти и представители на бизнеса.

Проф. д-р Тони Шекерджиева - Новак е ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив от февруари 2020 година. 

Водила е майсторски класове в "Дом Витгенщайн“ във Виена през 2010 и 2011 г., в Харбин, Китай, през 2012 г., в Гданск и Вроцлав, Полша – всяка година между 2009 и 2019 г.

Председател и член на национални и международни конкурси за млади оперни певци в Полша, Турция, Италия и др.

Това е поредно признание в кариерата и. 

В деня на народните будители ректорът на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" Пловдив проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак получи в столицата на Италия Златна монета култура за "завоюван висок престиж и обществено признание за приноса на Академията към българското образование и култура", а АМТИИ получи изключително отличиеза висок институционален престиж.

Признанието за висшето училище е от Съвета на европейската научна и културна общност и Българския образователен и културен център "Ботев институт“.

Проф. Шекерджиева - Новак притежава още отличие от Министъра на културата на Полша, награда "Пловдив“ на Община Пловдив за ярки постижения в изкуството и културата, съвместно с Младежка камерна оперна сцена, академичната награда на АМТИИ "Меден чан“ за 2009/2010 и 2010/2011, както и "Кристално огърлие“ на СБМТД, за 2019 г.