Докато бях министър, в кабинета ми дойдоха множество граждани. Заедно със сътрудниците ми ние ги изслушахме. Една част от тях направиха оплаквания от поведението на Божанов – съдия Цариградска, Бакалова и други бяха само част от тези, които говориха по тази тема. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков от парламентарната трибуна по време на дебатите за създаването на специални комисии, които да установят има ли неправомерно влияние върху правораздавателната система у нас и обстоятелства около убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, предаде репортер на "Фокус“.

"В проекта вниманието е насочено към клуба, но искам да кажа, че клубът се явява само малка спирка по пътя на корупцията в страната. Какво като установим кой е минавал през кулба? Какво ще направим? Ще ги установим поименно?", попита той.

"В чужбина е известно, че България се разяжда от корупция. Корупция не само в съдебната власт, а и по всички други власти. Представители на това уродливо явление в обществото има и тук, сред нас", каза още Рашков.

Бившият вътрешен министър акцентира върху санкционираните по "Магнитски" български политици и общественици: "Неслучайно се произенсоха две държави за корупционно поведение на лица в нашата страна, от които едното е тук и лидерства и ще поеме лидерство на една политическа партия, която ще представлява един голям процент български граждани".

Рашков повдигна и темата за Пепи Еврото. Той подчерта, че семейството на Еврото имало имущество в чужбина, като се позова на думи на бившата съпруга на Петър Петров, която казала, че семейството имало имоти в Гърция, които били управлявани дистанционно.

"Нашата антикорупционната комисия не знам какво е правила, но отдавна е трябвало да се справи с този проблем“, каза Рашков.

От факта, че никой не се е занимавал с този въпрос или от факта, че няма никакви резултати по този въпрос – какъв извод може да си направим? Че върху дейността на тези хора, включително семейството Петър и Любена Петрови, има държавен чадър. Тази комисия ще изяснява ли този въпрос, тази комисия ще изяснява ли защо обществото не знае, няма резултат от дейността на КПКОНПИ какво са направили с тези имущества, придобити по очевидно незаконен начин