Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Радостин Василев коментира поискания му имунитет от прокуратурата.

"През последните 2 години България е шампион с представители в списъка "Магнитски", който санкционира лица, за които има сериозни данни за международна корупция. За тези лица няма повдигнати обвинения и няма искания за сваляне на имунитета им от прокуратурата. Няма обвинения и не е искан имунитет и за десетки други престъпления през последните 12 години, които изкараха хората на улиците. Днес главният прокурор Иван Гешев поиска от Народно Събрание моя имунитет, заради това, че преди година разговарях емоционално с мой колега депутат по телефона. Престъпление няма, но искане на моя имунитет има.", написа в профила си във Facebook депутатът.

По думите му трябва да има сериозен обществен дебат и решителни законодателни промени, които да гарантират, че прокуратурата ще разследва истинските престъпници, а няма да се меси в политическия процес. "Не бива да позволяваме натиск от прокуратурата с политически цели да възпрепятства съдебната реформа. Механизмът за разследване на главния прокурор ще се случи. Битката продължава!", написа още той. 

На 13 юни 2022 година, спортният министър в оставка обяви на пресконференция, че заедно с петима депутати от “Има такъв народ" напуска партията и застава в подкрепа на правителството на Кирил Петков. Малко по-късно, на пресконференция, Тошко Йорданов обяви, че Христинка Иванова, депутат от ИТН, е била принуждавана от Радостин Василев да напусне парламента, за да влезе следващия по ред от листата на партията, който да се присъедини към отцепниците.

Христинка Иванова огласи запис на телефонен разговор с Радостин Василев, в който той я предупреждава, че ще ѝ изпрати хора в Народното събрание, които да ѝ покажат как да напусне.