Няма опасност за изборите след бомбените заплахи. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев, предаде репортер на "Фокус“.

Такива серии бомбени заплахи текат не само в България, но и в цяла Европа и САЩ, допълни Радев. " Органите на реда, заедно с партньорските служби, правят всичко възможно да установят източниците на тези заплахи“.

Относно протестът на зърнопроизводителите, Радев каза: "Поставих много сериозно този въпрос на Съвета на ЕС, пред председателя на ЕС. С лидерите на Полша, Унгария, Чехия, Румъния настояваме за спешно регулиране на този въпрос и получаване на адекватна подкрепа към нашите селскостопански производители".

Радев отново каза, че България няма да изпраща оръжие на Украйна.

Той призова партиите да създадат правителство след изборите.

"Политическите партии, не президентската институция, отдавна излязоха извън нормите на българската Конституция със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят редовно правителство. В противен случай, Конституцията го казва – президентът е длъжен да назначи служебно правителство", каза Радев.

Радев отново каза, че България няма да изпраща оръжие на Украйна. Той коментира и "триъгълните сделки"

"Тези, които най-много ги оплакват, по време на тяхното управление беше моментът за "триъгълни сделки", когато март и април някои от държавите-членки на НАТО сключиха споразумения за такива "триъгълни сделки". Оттам нататък няма безплатни "триъгълни сделки". Даваш старо въоръжение и получаваш старо, но НАТО-вски тип. Да го бяха направили тогава", каза Радев.