Държавният глава Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките на Кеазим Исинов по повод кончината на големия български художник. Поклонението пред твореца се състоя днес в църквата "Св. Параскева" в столицата, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава подчертава в съболезнователния си адрес, че Кеазим Исинов ще остане в паметта на обществото ни с несравнимия си стил, майсторство и преклонение пред съвършенството на света, запечатани в неговите платна, миниатюри и малки пластики. Румен Радев откроява и оригиналния похват на твореца, донесъл му приза "Художник на хилядолетието“ през 2005 г. "С изложбите си у нас и в чужбина Кеазим Исинов спечели световно признание и творбите му навсякъде грабваха с магията си вниманието на публиката“, подчертава още президентът.

Вярвам, че със своите творби Кеазим Исинов се стремеше да ни подтикне да пазим доброто в себе си и да ни насочи към начин на живот в хармония с нашата природа, посочва още президентът и заявява, че творецът ще остане в паметта на обществото ни като един от най-забележителните ни художници, който ще продължи да ни вдъхновява със своето изкуство.