Маслен нос е един от малкото останали девствени, недокоснати плажове по Българското Черноморие. Това е една от дестинациите, които препоръча пътешественик Валентин Станков на търсещите красиви кътчета през предстоящите дълги уикенди през май в предаването "Денят на фокус“ на "Фокус“

Маслен нос се намира на около 3 км от Приморско и е най-източната част на Странджа, която влиза на 2 км навътре в морето. "Там има прекрасен миден плаж. Има и фар, строен преди Освобождението, който днес е военен обект“, разказа Валентин Станков.  

Над плажа се намира параклис "Свети Никола“. В близост до Маслен нос се намира и тракийският комплекс Бегликташ, а един от маршрутите към Маслен нос минава именно от там. Обектът е достъпен и подходящ и за семейства с деца.   

Пещера "Снежанка“, намираща се на 5 км от Пещера, е второто му предложение за предстоящите дълги уикенди. Пещерата има дължина около 150 м и четири зали. Подходът към пещерата е стръмен и преходът до там отнема от 20 минути до час, отбеляза Валентин Станков. "Пред самата пещера има чайна и много красива беседка, от която се разкрива страхотна гледка към Родопите“, допълни той. 

Пътешественикът препоръча и маршрут, подходящ за жителите на столицата. Той включва посещение на пещерите Съева дупка и Проходна и геопарк "Искър-Панега“. "Геопаркът е изключително красиво място. Това са екопътеки около река Искър, на места са направени дървени мостчета, прикрепени към скалата. В района на Проходна има много скални църкви и малки манастирчета“, разказа Станков.