"Те изобщо не осъзнават какви отговорни задачи имат и че народното събрание не е място, където да разходят новите си костюмчета и брошките и новите си прически и чантите, че НС е място, където те трябва да взимат отговорни решения за 6 млн. души, и от техните решения зависи какъв ще е живота на тези 6 млн. души. Те ни разиграват скечове, само че понеже не са професионални актьори и скечовете не им се получават и ние гледаме едно долнопробно театро", каза психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова. 

"За съжаление нашите политици ако ги погледна през призмата на моята професионална квалификация, те са все още тийнейджъри, нищо че са хора в  зряла възраст, те се държат палаво, закачливо, докачливо, те изглежда не осъзнават", допълни още тя.

Психиатърът смята, че българското общество е възприемано от тях като публика на "закачките в детската градина", като допълни че повечето от тях нямат етикет и дори не говорят книжовен език.

"Тези хора, които трябваше да направят първия мандат, втория мандат, третия мандат, те са едни и същи. Какво всъщност се е променило, абсолютно нищо. Надумаха се такива думи, такива определения си дадоха, такива епитети. Сега нали е модерно да се говори за разделителни линии, насложиха се всякакви,  издигнаха се довари, не разделителни линии, а довари. И не виждам сега на кое основание ще се съгласят", коментира още психиатърът по отношение на връчването на третия мандат в ефира на NOVA.

Според Гълъбова ниската избирателна активност не се крие в машините, а успехът с мандата би бил  възможен, единствено при откриването на допирни точки между партиите и работа единствено по тях.