Не виждам с кого може да разговаряме. Министърът на земеделието е спуснат и сложен там. Той трябва да е спортен министър, а не за земеделието. Това каза Велин Георгиев, председател на Национална асоциация на оранжерийните производители пред "Фокус".

“Зам.-министъра на земеделието не разбира от земеделие. Главата му е пълна с полицейски истории", добави той.

“Украйна се субсидира отвсякъде и в момента ние няма как да устоим на украинската цена. Те продават по-евтино. Помагайки на Украйна, трябва да помогнем и на себе си. Ние не можем да платим тая цена на войната", бе категоричен протестиращият.

От сградата на парламента излезе депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев, който разговаря с протестиращите.

“Излязох, за да видя за какво протестират хората. Знаех за този протест, но исках да ги чуя на място и да ги поздравя, че изразяват гражданската си позиция". Това заяви депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев пред журналисти, който излезе и разговаря с простиращите граждани.

Припомняме, че по-рано днес недоволните земеделци и животновъди поискаха оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев, както и на неговия заместник Александър Йоцев. Преди два месеца протестите им бяха прекратени след подписването на меморандум между браншовите организации и властта. Според тях обаче с днешна дата исканията им не се изпълняват. Те не искат помощи, а полагащите им се по закон компенсации.

“Аз смятам, че така трябва да работи държавата. Когато хората не са доволни от нещо, те трябва да изразят недоволството си. Това показва, че в България има демокрация. Радвам се, че на този протест полицията не бие хората", каза от своя страна народният представител от ПП-ДБ Искрен Митев.

По думите му нещата трябва да се решат на масата на преговорите.