Промените в служебния кабинет вече са в сила. Указът на президента бе публикуван в "Държавен вестник" тази сутрин, видя "Фокус".

Припомняме, че президентът Румен Радев издаде указа вчера. С тях Димитър Главчев пое още един пост, а Георги Тахов стана служебен земеделски министър. 

Припомняме, че преди седмица бе поискано Стефан Димитров да бъде сменен от поста на служебен външен министър. Първо, Борисов се обяви против Димитров, а след това служебният министър-председател Димитър Главчев направи същото и предложи Даниел Митов за негов заместник.

След остра реакция обаче от политическите сили в парламента Даниел Митов обяви, че не желае да бъде предлаган за поста. През уикенда Главчев заяви, че се е самопредложил на държавния глава да оглави и МВнР. 

През вчерашния ден промяната стана факт, въпреки че президентът Радев определи самономицията на Главчев като "авангардно предложение". 

В Министерството на земеделието и храните Кирил Вътев бе освободен по-малко от две седмици след встъпването си на поста. Неговият пост ще бъде зает от Георги Тахов, който до вчера бе изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие".