През следващото денонощие ще е предимно облачно. През нощта на много места ще има валежи от дъжд, но до сутринта ще отслабват и в повечето райони ще спрат. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб до умерен, така ще се задържи и през деня. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в София - около 4°.

Утре преди обяд само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Около и след пладне от юг валежите ще се активизират и до края на денонощието ще обхванат почти цялата страна, а на места в Рило-Родопската област ще са значителни. Максималните температури ще са от 4°-5° в североизточните, до 15°-16° в крайните югозападни райони, в София - около 12°. Това съобщи  за "Фокус" дежурният синоптик на НИМХ  Георги Цеков.

Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Валежи от дъжд ще има главно сутринта, вечерта и през нощта срещу сряда. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 9°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, главно в следобедните часове с валежи от сняг, на височина под 1500 метра - от дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.

През следващите два дни вятърът ще е от североизток. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - между 6° и 11°. Времето ще се задържи предимно облачно. В сряда преди обяд на места, главно в Северна България, ще има валежи от дъжд, в планините над 1500-1600 m - от сняг. След временно спиране, в четвъртък по-късно през деня от югозапад отново ще завали. През нощта срещу петък валежите ще обхванат Западна България, а в петък и централните и североизточните райони от страната. Вятърът за кратко ще стихне, впоследствие ще е слаб до умерен от северозапад и с него температурите ще се понижават. И в по-ниските планински райони, над 1000-1200 m, дъждът ще преминава в сняг.