Майката хапала детето, за да го свести, съобщиха от прокуратурата, предаде репортер на Агенция "Фокус". Това разказала тя пред лекарите. Детето паднало от леглото и изпаднало в безсъзнание, а след това тя започнала да го хапе, за да го съживи, разказа наблюдаващият прокурор Атанас Илиев.

"Тепърва ще се установява от отливка на зъбната картина на майката дали това е истина. Може да е имало и друг човек, неин приятел, който да е бил в жилището. Това са въпроси, които изясняваме. Те ще станат ясни, когато излязат съдебно-медицинските експертизи“, каза прокурор Илиев.

Районният прокурор Чавдар Грошев посочи, че вече е образувано досъдебно производство и майката е с повдигнато обвинение и задържана за 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за задържането и под стража за причиняване на тежка телесна повреда на малолетно лице в условията на домашно насилие. Законът предвижда за това престъпление затвор от 3 до 15 години.

Въпросът, който прокуратурата усилено изяснява, е какъв е механизмът на причиняване на телесната повреда. "Основно ни касае телесната повреда на главата, довела до критичното състояние на детето“, поясни прокурор Илиев.

Очаква се утре да излезе медицинската експертиза. Също така се очаква утре да бъде внесено в съда и искането на прокуратурата за мярката за неотклонение на майката.

Тя закарала детето до болницата с помощта на неин съсед. В прокуратурата майката-осиновител е отказала да даде обяснения.

Гледайте повече във видеото!