Концентрираният ресурс към местата за гласуване, ще бъде липсващ там, където се извършват изборните престъпленията. Това заяви експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов за "Фокус" във връзка с бомбените заплахи в български учебни заведения.

Той смята, че бомбените сигнали са в учебните заведения не заради друго, а защото по традиция голяма част от избирателните секции са в училищата в страната.

Експертът посочи, че се ангажира политически ресурс за проучване на всяка заплаха във всяко училище, което не дава възможност полицията да вкара достатъчно свои сили и средства в противодействие на престъпленията, които са свързани с изборите – купуване на гласове, подготовка за фалшификация на изборите. 

На въпрос дали има опасност в изборния ден да станем свидетели на бомбени заплахи в училищата, където ще са и по-голямата част от изборните секциите, проф. Радулов каза, че е сигурен в това. Според него ще бъдат направени такива заплахи не за друго, а за да се принуди МВР да отдели още ресурс, който да охранява тези секции. "Този ресурс е необходим точно за работа по хората, които в момента се опитват да купуват гласове и правят плащания", заключи той.