Пореден протест срещу дисциплинарното уволнение на главния режисьор на Народния театър "Иван Вазов" Александър Морфов ще се проведе днес.

Демонстрацията се организира пред Министерството на културата. А от театъра ще дадат официална информация по повод избухналите скандали от последните месеци.

Вчера в своя позиция, разпространена до медиите, от театъра заявиха, че през последните четири месеца институцията е била подложена на системен натиск с тенденциозно провокирани конфликти.

От театъра допълват, че след дълъг период на изчакване и опити конфликтът между бившия вече пиар Велислава Кръстева и Александър Морфов да бъде вътрешно урегулиран се е стигнало до намиране на решение по административен ред, пише БНТ.

Уволнението на режисьора предизвика вълна от недоволство и протести в негова защита. Стигна се и до искане на оставката на директора на институцията Васил Василев.

Главният режисьор на Народния театър беше дисциплинарно уволнен на 28 февруари. Новината дойде часове след като пиарката на театъра Велислава Кръстева обяви, че напуска.