"Продължаваме промяната“ предлагат програмна декларация, която ще се гласува в пленарна зала, съобщи пред журналисти кандидатът за премиер с втория мандат на "Продължаваме промяната" акад. Николай Денков, предаде репортер на Агенция "Фокус". Ако тя не получи подкрепа, те ще върнат мандата.

Ако обаче програмната декларация бъде приета, то тогава от "Продължаваме промяната“ ще предложат проектосъстав на кабинета, каза Денков.

В декларацията ще бъдат формулирани националните цели, като досега от партията са предложили четири такива. Към тях ще бъде предложен списък с конкретни законопроекти и дейности, както и срокове за изпълнението им. Това ще се случи в дните между празниците Коледа и Нова година. 

"Срокът за това е до четвъртък вечерта, за да може в петък да ги обобщим и след 14 часа сме поканили всички парламентарно представени формации за обсъждане. Да видим заедно къде има общо сечение на приоритетите, с конкретни задачи и законопроекти. След изчистване на този списък ще използваме отново почивните дни, след Нова година, за да заложим тези задачи в график, който да бъде интензивен и реалистичен", каза Денков.

Според него, един кабинет и НС трябва да работят в синхрон в полза на гражданите и държавата. 

От "Продължаваме промяната“ не са водили никакви разговори с партии до момента.