Президентът на Хърватия Зоран Миланович ще бъде на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Във фокуса на разговорите между двамата президенти ще бъдат перспективите за разширяване на българо-хърватското сътрудничество, задълбочаването на двустранния диалог на най-високо равнище, както и теми от регионалния и европейски дневен ред.

Хърватският президент ще бъде придружаван от своята съпруга Саня Мусич Миланович. Двамата ще бъдат посрещнати от Румен Радев и Десислава Радева с официална церемония от 10.20 часа пред сградата на президентската институция на "Дондуков“ 2.

Румен Радев и Зоран Миланович ще проведат среща на "четири очи“, след която ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации. В 12.05 часа президентите Румен Радев и Зоран Миланович ще дадат изявления за медиите.

По време на посещението у нас Зоран Миланович  ще се срещне с министър-председателя Гълъб Донев и председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков. Държавният глава на Хърватия ще изнесе лекция пред студенти на Софийския университет "Св. Климент Охридски“.