През изминалите кризи неведнъж се обръщахме към българските малки и средни предприятия като надежден доставчик на качествени храни и стоки. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към български производители на тазгодишната церемония за връчване на наградите "Златна мартеница“. За 29-а поредна година Сдружението "Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес" награждава утвърдили се български компании за техния принос към бизнеса у нас. В церемонията участва и вицепрезидентът Илияна Йотова, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

Президентът подчерта, че като общество сме длъжни да се отнасяме с много по-голямо доверие и подкрепа към българския производител, който през последните години показва качество и способност за справяне с предизвикателствата. 

Държавният глава припомни, че по време на пандемията от COVID-19, когато се оказа, че в Европа няма производство на санитарни артикули, маски, дезинфектанти, защитни костюми, именно малкият и среден бизнес е решил възникналите проблеми. Към нашите производители се обърнахме и когато бяха прекъснати доставките на хранителни продукти, каза още президентът.

На церемонията държавният глава връчи годишна награда "Златна мартеница“ в категорията за компания със сериозни успехи на родния пазар, завоювала доверието на българските потребители. Отличието спечели компанията "Лакрима Млечна Индустрия" ЕООД. Компанията е с дългогодишен опит в производството на млечни продукти в България. 

Вицепрезидентът награди победителя в категорията за български производител, с постигнати успехи на вътрешния пазар и успешно наложила се на пазара търговска марка - Европа ООД. Компанията създава и регистрира собствена марка FLAIR, която има традиции в производството на висококачествено спортно облекло. Илияна Йотова подчерта, че връчването на наградите е традиция, която насърчава всички, дръзнали да се занимават с бизнес и благодарение на която обществото ни има възможност да научава за много смели българи, които в предизвикателни времена развиват успешно производство в страната и извън нея.