През следващото денонощие времето ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от слаб сняг. През деня преваляванията в Западна България ще спрат, а на места и облачността ще се разкъса и намалее. Ще продължи да духа до умерен северозападен, в Източна България силен северен вятър. Остават условията за виелици и навявания. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните - между минус 4°и 1°. В София минимална - около минус 8°, максимална - минус 3° - минус 4°. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа силен северен вятър и ще има виелици. Максимални температури: между 0° и 2°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

В планините ще бъде предимно облачно с превалявания от сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около минус 8°, на 2000 метра - около минус 15°.

Атмосферното налягане още ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.