Предстоящи събития в страната за 6 февруари, подготвени от Агенция "Фокус": 

***

София. 

От 10.00 часа политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната ще даде пресконференция в сградата на институцията. 

*** 

София. 

От 11:00 часа, сградата на Министерството на туризма, министър Илин Димитров ще представи приоритетите в работата на ръководената от него институция в рамките на следващия служебен кабинет. 

*** 

София. 

От 14:30 часа министърът на младежта и спорта Весела Лечева и президентът на Международната федерация по тенис (ITF) Дейвид Хагърти ще отговарят на въпросите на медиите, след като проведат среща в сградата на министерството. 

*** 

София. 

От 10:30 часа ще се проведе заседание на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

***   

Бургас.   

От 11.00 часа пл. "Атанас Сиреков“ ще започне ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. Благодарствен молебен за благоденствието на града по повод 145 години от Освобождението на Бургас.   

***   

Бургас.   

От 11.30 часа пред Руски паметник ще се проведе тържествен ритуал по отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.   

***   

Бургас.   

От 11.30 часа пред паметната плоча на ген. А. М. Лермонтов, Паметник на руския лазарет ще бъдат положени венци и цветя.  

***   

Бургас.   

От 12.00 часа в Регионален исторически музей ще започне лекция с презентация на тема "Бургас през Руско-турската война. Освобождението на града от отряда на полк. А. М. Лермонтов“. Лектор ще бъде Владимир Анигностов.  

***   

Бургас.   

От 12.30 часа в пл. "Тройката“ ще започне концерт на ПФА "Странджа“.   

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Извънредно положение“.  

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Животът е вкусен". 

*** 

Добрич. 

В 12:00 ч. в Частно основно училище "Мария Монтесори“ ще се проведе образователен концерт на Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян. 

*** 

Добрич. 

 

В 19:00 часа Камерна зала Драматичен театър "Йордан Йовков“ – Добрич представя спектакъла "За снахите и свекървите“. Драматизация и режисура - Красимир Демиров, сценография - Димитър Митев. 

***

Дупница. 

От 10:30 часа, Съдебна палата – гр. Дупница, съдия Иван Димитровще се проведе пресконференция за представяне на Годишния отчетен доклад на съда 

***

Поморие. 

От 17:30 ч. в Градска художествена галерия "Дечко Стоев“ ще се проведе беседа на тема "Първомайстор Уста Генчо Кънев – от колиби Генчовци, Тревненско до Анхиало“.

***

Русе. 

От 10:00 часа, в Комплексния онкологичен център ще се проведе пресконференция на тема "Подмладява ли се ракът и защо редовната превенция е задължителна?".