Предстоящи събития в София и страната, подготвени от Агенция "Фокус“:

***

София

От 14.00 часа на "Дондуков“, 2 президентът Румен Радев ще проведе работна среща с представители на Национална асоциация на зърнопроизводителите.

***

София.

От 14.00 часа в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър Първи“ № 1, вход откъм Ларгото ще се състои редовният брифинг на ЦИК във връзка с предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 април 2023 г.

***

София.

От 10.00 часа ще бъде гледано делото срещу Орлин Гигов, бивш шофьор от МВР, обидил полицай, а по-рано пребил украинка.

***

София.

От 12.00 часа в зала "Средец“ на хотел "София Балкан Палас“ Камарата на строителите в България и в. "Строител“ организират конференция на тема: "Предизвикателствата и възможностите в сферата на строителството“. Събитието ще бъде открито от инж. Илиян Терзиев, председател на УС на КСБ, арх. Иван Шишков, министър на регионалното развитие и благоустройството, г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столичната община (поканена), и инж. Светослав Глосов, почетен председател на КСБ.

Ключово изказване на конференцията  ще направи г-жа Мария Габриел, еврокомисар по "Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж“.

***

София.

От 18.00 часа в хотел Hyatt Regency Sofia, зала "Васил Левски“ ще се проведе официалната церемония по награждаване на "Инвеститор на годината“ и ще бъдат отличени най-значимите инвестиционни проекти, реализирани у нас през изминалата година. На събитието ще присъства министър Пулев.

***

София.

От 11.00 часа в гараж "Малашевци“ на ул. "Резбарска“ 11 кметът Йорданка Фандъкова и заместник-кметът Дончо Барбалов ще присъстват на представянето на навозакупени електробуси на батерии за градския транспорт. Превозните средства са закупени със средства  по ОП "Околна среда“.  Част от тях ще подменят дизеловите автобуси по линии 23 и 100, които правят връзка с друг вид електротранспорт-метро и трамваи.

***

София.

От 19.00 часа на площада пред НДК коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България“ ще закрие предизборната си кампания.

***

София.

На 30 март от 14.00 часа на сцена "Дерида“ Денс Център ще се проведе безплатно работно ателие за професионални танцови изпълнители с Пабло Жиролами.

***

Благоевград.

От 11.00 в Националния пресклуб на БТА в Благоевград ще се проведе пресконференция на партия "Има такъв народ“.

***  

Бургас.  

От 11.00 часа в Областна администрация - Бургас директорът на Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" към Министерството на иновациите и растежа, Илияна Илиева, ще представи възможностите за подкрепа на бизнеса със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост и програмите "Конкурентоспособност и иновации в предприятията" и "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация".   

***  

Бургас.  

От 15.00 часа в Das Marina Burgas, ет. 3, ще се проведе събитието “FROM IT TO CYBER", на което ще бъдат разгледани стратегии за повишаването на квалификацията на IT екипите и организация на силна и надеждна киберсигурност в тази сфера.  

***  

Бургас.   

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще бъде открит "София филм фест на брега".  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Градска легенда“.  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Държавна опера – Бургас ще започне "Бал с маски" – опера от Джузепе Верди.

***

Видин./Русе/Силистра/Кардам

Продължават протестните действия на Националната асоциация на зърнопроизводителите от 10.00 часа на граничните пунктове при Видин, Русе, Силистра и Кардам.

***

Дупница.

От 12.00 часа в ж.к. "Бистрица“ ще бъде направена първа копка за изграждането на храм "Свети Мина“.

***

Кюстендил.

От 14.00 часа в заседателната зала на община Кюстендил ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представен филмът "Списъкът: всичко или нищо“, 2021 г., /Австрия/, в рамките на Дните на планинарското и екстремно кино в Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 19.13 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представен филмът "След Антарктида“, 2021 г., /САЩ/, в рамките на Дните на планинарското и екстремно кино в Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 21.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представен филмът "Освободеното катерене“, 2020 г., /Франция/, в рамките на Дните на планинарското и екстремно кино в Стара Загора.

***

Шумен.

От 11.00 часа в залата на ДПП "Шуменско плато“ в парк "Кьошковете“ ще се състои среща за представяне на проект "Подобряване природозащитното състояние на територията СИДП ДП“ по ОП "Оперативна програма "Околна среда“ 2014-2020 г.