Предстоящи събития в София и страната, подготвени от Агенция "Фокус“:

***

София.

От 10.00 часа в зала "Асен Златаров“ на ХТМУ, бул. "Климент Охридски“ № 8 ще започне тържественото честване на 70-годишнината на Университета. На събитието ще присъства президентът Румен Радев, който ще посети и лаборатории по инженерна химия на университета, а също така и Библиотечно-информационния център.

***

София.

От 19.50 в "Гранд Хотел София“ президентът Румен Радев ще бъде домакин на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

***

София.

От 10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***

София.

От 9.30 часа на The steps, ул. "Братя Миладинови“, 12  регионалният директор на Амнести Интернешънъл за Европа Нилс Муижниекс ще коментира изводите на доклада за България и региона.

***

София.

От 11.00 часа кметът Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на детска градина в район "Витоша“. Детската градина се намира на ул. "Мусала“ № 7, кв. "Павлово-Бъкстон“.

***

София.

От 14.00 часа в хотел "Маринела“, зала "Киото“ ще се проведе Форум "Да! На българската храна“. В него ще участва министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

***

София.

От 18.30 часа в Гьоте-институт ще бъде представена книга, посветена на първите български архитектки.

***  

Бургас.  

От 16.00 часа в Експозиционен център "Флора“ ще започне церемонията по награждаването на учениците, номинирани в състезанието по английски език за пети клас "Let`s have fun!".  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Провинциални анекдоти“ от Александър Вампилов.  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Училище за бащи“. 

***  

Видин./Русе/Силистра/Кардам

От 10.00 часа на граничните пунктове при Видин, Русе, Силистра и Кардам Националната асоциация на зърнопроизводителите организира ефективни протестни действия с искане да не се удължава за България действието на Регламент ЕС 2022/870, касаещ безмитния внос на стоки от селскостопански произход от Украйна. Очаква се на протеста във Видин да присъства министърът на земеделието Явор Гечев и председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов.

***  

Видин.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА пресконференция ще даде председателят на партия "КОД“ д-р Петър Москов. Участие ще вземе и заместник-председателят на партията Росица Рачева.

***  

Видин.  

От 16.00 часа в Националния пресклуб на БТА във Видин пресконференция ще даде ръководството на ПГ Проф. д-р Асен Златаров, на която ще обявят резултатите от Националния конкурс за есе, поезия и проза на тема "Асен Златаров“ и ще връчат наградите на победителите. Официално ще представят и програмата за предстоящите чествания по повод 60-годишнина на гимназията.

***  

Враца.  

От 11.00 часа в Конферентната зала на Община Враца ще се проведе пресконференция по проект "Образователни институции с отговорност към околната среда“.

***  

Враца.  

От 11.00 часа във фоайето на Регионален исторически музей, бул. "Христо Ботев“, 2 Община Враца, РИМ-Враца и Фондация "Америка за България“ откриват обновената експозиция "Врачански съкровища“.

 ***  

Добрич.  

От 11.00 часа в малката зала на Общината ще се проведе брифинг по повод началото на общинската кампания "Седмица на здравето“, която ще се проведе от 3 до 7 април 2023 г.

***  

Стара Загора. /с. Хрищени

От 11.00 часа ще се състои изнесен брифинг на заместник-кметът на града Радостин Танев относно започване на почистването на незаконните замърсявания на територията на общината.