Предстоящи събития в страната за 23 февруари, подготвени от редакторския екип на "Фокус":

***

София. 

От 11:00 часа, Централен военен клуб, държавният глава Румен Радев ще участва в церемонията по награждаване на победителите в Националния конкурс "Пожарникар на годината“ за 2022 година. Събитието е под патронажа на президента.  

***

София. 

От 14.00 часа държавният глава ще проведе среща на "Дондуков“ 2 с изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис. 

***

София. 

В Министерския съвет министър-председателят Гълъб Донев ще се срещне с изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия с ресор "Икономика в интерес на хората“ Валдис Домбровскис. 

***

София. 

От 10.00 часа в аула "Максима“ на церемония в Университетът за национално и световно стопанство Валдис Домбровскис ще бъде удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза на УНСС“. 

***

София. 

От 16.30 часа президентът ще участва в церемонията по награждаване на победителите в конкурса на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за 2022 г. 

***

София. 

От 11.00 часа в Централния военен клуб в столицата ще се проведе церемонията "Пожарникар на годината – 2022 г.“

***

София. 

От 14:00 часа в зала "Марица“ в Конферентен център "Тракия“ вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще участва в церемонията по награждаването на победителите в XIII-то издание на конкурса "Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа“, организиран от Фондация "Център за безопасност и здраве при работа" с подкрепата на ИА "Главна инспекция по труда“. 

***

София/Белград. 

Министърът на туризма д-р Илин Димитров ще бъде на работно посещение в Сърбия. 

***

София. 

От 14.00 часа ще се проведе редовният брифинг на Централната избирателна комисия във връзка с предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 април 2023 г. 

***

София. 

От 18:00 часа общински съветници от БСП ще подкрепят граждански протест срещу презастрояването в квартал "Обеля"-1. 

***

София. 

От 13:00 ч. в БТА ще се проведе пресконференция на инициативния комитет за провеждане на Референдум за запазване на българския лев.

***

София. 

От 16:15 ч. в зала "Проф. Марин Дринов“ на Българска академия на науките - представяне на книгата "Академик Благовест Сендов през погледа на приятели и колеги от България и света“. 

***

София. 

От 11.00 часа в хотел "Маринела", зала "Киото" ще се проведе международен форум "Заедно в борбата с кибертормоза на деца". На него ще присъстват висши представители на МВР, Агенция по защита на детето в киберпространството – Израел, Министерство на образованието, Държавната агенция за закрила на детето, висши учебни заведения, директори на училища, училищни педагози, представители на обществени организации, международни експерти.

***

София. 

От 16:30 ч. ЛЕВИЦАТА! ще представи състава на Обществения съвет на лявата формация, председателстван от столетника Анжел Вагенщайн (101 години).

Събитието ще се проведе в централата на ПП АБВ на ул. "Врабча“ в София.

***  

Бургас.  

От 17.00 до 19.00 часа в Hashtag studio в ще се проведе благотворителната акция за пеликаните, организирана от Българска фондация "Биоразнообразие".  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК Плевенска филхармония представя "Световното кино в музиката“ с Хилда Казасян.  

***  

Бургас.  

От 19.30 часа в бар "Ескобар"  ще се проведе благотворителен куиз в помощ на Георги Панайотов. 

***

Видин. 

От 15:00 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе среща с представители на Висшето строително училище "Любен Каравелов", град София. 

*** 

Добрич. 

 

В 10:00 ч. в Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица и деца с увреждания "Палитра“ организират Мартенска работилница с участници от Дневен център за пълнолетни лица с увреждания. Организатор е Младежки център – Добрич. 

 *** 

Добрич.

В 14:00 ч. в Народно читалище "Пробуда – 1939 г.“ ще се проведе среща разговор "С Левски в сърцето!“ с гост Цветан Сашев, уредник в отдел "Нова и най-нова история“ в Регионален исторически музей – Добрич. 

  

*** 

Добрич. 

 

В 14:00 ч. в зала 3 на Младежкия център организират неформално обучение на тема "Приятелството днес“.  

  

*** 

Добрич.

 

В 17:00 ч. и 19:00 ч. в Концертна зала на Младежки център представят цирк на сцена "Светът на чудесата“. Вход с билети 

 

***

Кюстендил.  

От 14.00 часа в заседателната зала на Общината ще се проведе редовно заседание на ОбС – Кюстендил.  

***

Пловдив. 

От 10:00 часа в сградата на Центъра по растителна системна биология и биотехнология (ЦРСББ) – Пловдив ЦРСББ ще представи проекта "Изследване на мотивацията на персонала за кариерно развитие в регионален клъстер за растениевъдство“. 

***

Сливен.

От 14.30 часа представители на училищната общност при Средно училище "Константин Константинов“ – Сливен ще засадят 11 ели в парка до спортна зала "Васил Левски“.  

***

Смолян. 

От 13:00 часа в Заседателната зала на Община Смолян ще се проведе заседание на Общински съвет – Смолян.   

***

Стара Загора.

От 17:00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде представена книгата "Как Ротари се завърна в движение в България“ на инж. Цвятко Кадийски и презентация на филма "Исторически преглед на ротарианското движение в България“. Организатори Ротари клуб Стара Загора и Ротари клуб – Берое.