Предстоящи събития в страната за 17 февруари, подбрани от редакторския екип на "Фокус": 

***

София/Берлин. 

Президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение във Федерална република Германия.

***

София/ Гора/Жупа.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на посещение в Република Косово по покана на президента Вьоса Османи – Садриу. Поводът е 15-годишнината от обявяването на косовската независимост. 

***

Йотова ще проведе двустранна среща с президента Османи – Садриу. В областите Гора и Жупа са планирани срещи на вицепрезидента с представители на българската общност. 

***

София. 

От 11:00 часа, зала №1 на НДК, министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов и зам.-министър Надя Младенова ще проведат брифинг преди срещата на МОН и Изпълнителна Агенция "Програма за образование“ на тема "STEM центрове и иновативна образователна среда“. 

*** 

София.  

От 8:30 ч. представители на отдел "Пътна полиция“ – СДВР ще предоставят резултати от провежданата специализирана полицейска операция. Мястото е под обръщалото на автобус 280 – НСА.  

*** 

Асеновград. 

От 11:00 часа министър Шишков ще инспектира яз. "Тополово 2“ в м. "Кюмюрджу баир“, село Тополово, където ще направи коментар на констатациите от видяното.

***

Бургас.  

 

От 9.00 до 13.00 часа в Културен център "Морско казино“ ще се проведе пленер по изобразително изкуство "Българските революционери и възрожденци“. Организатори са  Центърът за подкрепа на личностното развитие – Бургас и ТД "Държавен архив“ – Бургас.  

***   

Бургас.   

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "НЕобичайното шоу на Капитана“ в Бургас.  

***   

Бургас.

  

От 19.00 часа в Държавна опера Бургас "Хубавата Елена" - комична опера в две действия от Жак Офенбах.  

***

Велико Търново. 

От 15:00 часа в Изложбени зали "Рафаел Михайлов“ ще бъдат наградени победителите в детско-юношеския конкурс "Моят Левски“, организиран от Община Велико Търново и Общински детски комплекс. 

***

Видин. 

От 11:00 часа в Заседателната зала на Общинския съвет ще се проведе общественото обсъждане на проект за разчети на Община Видин за 2023 година.

***

Видин. 

От 14.00 часа в Заседателната зала на Общински съвет - Видин ще се проведе общественото обсъждане на проект за изменение на Общия устройствен план (ОУП) на град Видин за промяна предназначението на местност "Алимана 2" от територия за "Обработваеми земеделски земи" в територия за "Гробищен парк". 

*** 

Пловдив.  

От 14:00 часа регионалният министър ще извърши оглед на път III-861 Югово –Лъки - област Смолян. Предвидено е изявление за медиите в района на административната граница между областите Пловдив и Смолян (координати на местоположението 41°43'53.9"N 24°47'16.0"E). 

*** 

Кюстендил.  

От 11.30 часа в заседателната зала на Областна администрация ще се проведе отчетно събрание на Областния съвет на БЧК.   

*** 

Кюстендил.  

От 11.00 часа в заседателна зала на парк-хотел Кюстендил ще бъде открита информационна кампания на Община Кюстендил и фондация " Искам бебе“ - " ПриРода за живот- балнеология, климат, здравословно хранене, психология в помощ на репродуктивното здраве“.  

*** 

Смолян.  

Около 16:00 часа, министър Шишков ще посети село Брестовица, община Родопи, във връзка с проблемите с водоснабдяването на населението. Предвидена е среща с кмета на населеното място. 

*** 

Стара Загора. 

От 11.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора ще се състои пресконференция на кмета Живко Тодоров и неговия заместник Радостин Танев. Темата е стартиране на кампания "Заедно за по-чиста Стара Загора“.  

*** 

Стара Загора. 

От 14.30 ч. и 19.00 часа в Културния център ще бъде представена постановката "Иконите спят“. Автор и режисьор – Елица Йовчева. 

*** 

Стара Загора. 

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще бъде прожектиран филмът "Да танцуваш Пина“, в рамките на Фестивала Master of art в Стара Загора. 

*** 

Стара Загора. 

От 19.00 часа в Оперния театър ще бъде представена операта "Мадам Бътерфлай“ - опера в три действия от Джакомо Пучини. 

*** 

Казанлък.  

На външната витрина на Галерия "Иван Милев“ на Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 ще бъде представена гостуваща изложба на Национален музей "Васил Левски“, гр. Карлово "Бунтът на духа – основна сила по пътя на свободата“. 

*** 

Хасково.  

От 10:30 ч. в зала "Марица" на Областна администрация Хасково ще се проведе работна среща, свързана със създаването на организационно-техническа подготовка за предстоящите парламентарни избори на 2 април 2023 г.