Предстоящи събития в страната за 15 февруари, подготвени от редакторския екип на "Фокус":

***

София. 

От 14:00 часа на тържествена церемония в Гербовата зала на "Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще удостои с орден "Св. св. Кирил и Методий“ първа степен и почетен знак на държавния глава изтъкнати дейци в областта на културата, науката, образованието и медицината.

***

София. 

От 10:00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***

София. 

От 9:30 часа, в "София Тех Парк", Столична община и Германо-българската индустриално-търговска камара организират форум "ЗАЕДНО ЗА ПО-МАЛКО СО2 ЕМИСИИ“, с участието на кметът на града Йорданка Фандъкова Н. Пр. Ирене Мария Планк - посланик на ФР Германия в България. 

***

София. 

От 10:00 часа, ЦИК, коалиция ГЕРБ – СДС ще се регистрира за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 април. 

***

София. 

От 12:00 часа, БТА - пресконференция на "Възраждане". 

***

София. 

От 11:00 часа в 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов" председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, общинският съветник и директор на училището Диян Стаматов и Сдружение на Шрот терапевтите в България, ще представят кампания за превенция на гръбначните изкривявания при учениците. 

***   

Бургас.  

В 15.00 часа в зала №1 на х-л "България", гр. Бургас ще се проведе пресконференция на КТ "Подкрепа".  

***  

Бургас.  

 

От 18.00 часа в Културен център "Морско казино“ ще бъде представена книгата "Политиката отвътре" с автор Иван Костов. 

***

Стара Загора. 

От 10:00 часа, зала 2 на Община Стара Загора, ще се проведе пресконференция на старозагорски общински съветници от ГЕРБ. 

***

Стара Загора.

От 11.00 часа пред паметника на Никола Каишев в парк "Тракия“ ще се отбележат 160 години от рождението на Никола Каишев - Възстановител на опожарена Стара Загора и основател на Тракийско дружество – Стара Загора. Поднасяне на венци и цветя.

***

Стара Загора. 

От 17.30 часа във фоайето на РБ "Захарий Княжески“ ще се състои откриването на фотодокументалната изложба "Ний летиме от Балкана мощни Шипченски орли..." на Национален парк-музей "Шипка–Бузлуджа". 

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се проведе "Недовършени изречения“ от Жан Тардийо. Представление на учениците от 10 клас по актьорско майсторство с преподавател Стефан Делев на НУМСИ "Христина Морфова".

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културния център ще се изиграе постановката  "Трите изстрела“ по Агата Кристи.