***

София.

От 10.00 часа Министерският съвет ще проведе редовно заседание

***

София.

От 10.00 часа в сградата на Министерството на икономиката и индустрията на ул. Славянска 8 ще се проведе пресконференция на ръководствата на "Държавна Консолидационна Компания“ ЕАД и "Кинтекс“ ЕАД ще дадат съвместна пресконференция

***

София.

От 11,30 часа, в зала 702 в АПИ председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ Тодор Василев ще подпише договорите за проектиране и строителство и за строителен надзор на тунела под Шипка.

***

София.

От 13.00 часа в централата на ПП АБВ на улица "Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция на тема: Оценка за актуализацията на държавния бюджет.

***

София.

От 14.00 часа в Министерство на околната среда и водите ще се проведе пресконференция по актуални теми:

–Националният доклад за състоянието и опазването на околната среда;

–Наказателните процедури на ЕК срещу България в сферата на околната среда;

–Проблемът с инвазивните видове и мерки за предотвратяването му.

***

София.

От 16.00 часа в Шератон София Хотел Балкан, зала Средец ще бъде открита конференцията "Три морета: иновации и енергийна сигурност"

***

София.

От 17.30 ч. в Централното фоайе на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде открита изложба на гравюри: "Образът на Дон Кихот през вековете“ – издания от фонда на Националната библиотека.

***

Варна.

От 9.30 часа в Областна администрация Варна ще се състои брифинг на областния управител Благомир Коцев

***

Варна.

От 15.30 часа във фоайето пред зала "Варна". на посещение в Община Варна ще бъде посланикът на Кралство Дания в Република България Н. Пр. Йес Брогорд Нилсен. За медиите е предвидено изявление след срещата.

***

Варна.

От 18.00 часа в Градската художествена галерия – Варна ще бъде открита Юбилейна изложба на Маргарита Денева

***

Варна.

От 18,30 часа в Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие международна сборна изложба-графика "60х60 – Търсещият ум“. Изложбата е пътуващ проект на белгийската графична галерия “Epreuve d’artiste" и включва творби на 90 автори от 35 страни от целия свят, всички изпълнени в класическите техники на дълбокия печат, в кръгла форма с диаметър 12 см. До този момент изложбата е посетила повече от 20 града в Европа, Азия и Северна Америка, а Варна е поредната ѝ спирка.

***

Кубратово.

От 9.00 часа по повод Световния ден на океаните на 8 юни екип от Министерството на околната среда и водите и четвъртокласници от 120 ОУ "Георги Раковски“ ще посетят пречиствателната станция за отпадни води в Кубратово, съобщиха от министерството.

Обиколката ще започне в 9.00 часа и ще продължи до 10.30 часа.

***

Мездра.

От 17.30 часа в заседателната зала на Община Мездра ще се проведе дискусия "Какво е да си българин в днешна Македония?" Гост ще бъде Петър Колев - етнически българин, председател на "Граждански демократичен съюз“ в Република Северна Македония.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои Годишен концерт на учениците на Нина Димитрова от НУМСИ "Христина Морфова".

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се проведе благотворителен концерт на ДЮССИ "Алегра“ – Стара Загора

***

Шумен.

От 9.30 часа в зала "Тича“ на хотел "Шумен“XVI ще стартира Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества ще се проведе от 8 до 10 юни в Шумен. Събитието се организира от Община Шумен и Общинския съвет по наркотични вещества със съдействието на Секретариата на Националния съвет по наркотични вещества и Националния център по обществено здраве и анализи.