***

София.

От 10.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет, представители на правителството и неправителствени организации ще обсъдят спешни мерки за намаляване на пътнотранспортния травматизъм.

***

София.

От 10.30 часа пред зала 5 на СОС / Московска 33/ ще се проведе на брифинг, на който председателят на общинския съвет Георги Георгиев и служебният министър на енергетиката Росен Христов ще обявят резултати от дейността на работната група и информация за доставките на газ за Топлофикация София.

***

София.

От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА (София, бул. "Цариградско шосе" 49) ръководството на БЛС ще даде пресконференция по придобилата широк отзвук тема с едновременното използване на хартиената и електронната рецепта и тиражираните в общественото пространство спекулации.

***

София.

От 12.00 часа в зала "Роял“, хотел "Балкан“, вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще открият събитието "Големите пари за малкия бизнес: Възможности за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост“

***

София.

От 18.00 часа в "Нов театър“ - НДК, приятели и ценители на творчеството на писателя Георги Марков ще отбележат 44 години от гибелта му с представянето на новото преработено и допълнено издание на документалната хроника "Аз бях той. Писма и документи за съдбата и творчеството на Георги Марков“.

***

София.

От 19.00 часа в Кино КАБАНА, Валери Йорданов ще представи дебютната си книга с "Незаснети" разкази.

***

Благоевград.

От 10.00 часа пред Учебен корпус № 1, официално ще бъде открита новата академична година в Югозападния университет "Неофит Рилски“, съобщиха от университета.

***

Бургас.

От 11.00 часа кметът Димитър Николов ще открие чисто новата детска градина "Морско конче“. Тя се намира в ж.к. "Братя Миладинови“ до блок 156 и е филиал на най-близко намиращата се до нея градина "Раковина“.

***

Варна.

От 18.30 часа на входа на Морската градина във Варна, където се намира изнесената приемна на Продължаваме Промяната, варненци ще имат възможност да зададат своите въпроси лично на Кирил Петков и кандидат-депутатите от Варненската листа.

***

Добрич.

В Регионален исторически музей – Добрич продължава образователна програма "Лято в музея“. Събитието продължава до 16 септември с предварителна заявка.

***

Добрич.

От 07.30 до 17.30 часа в Народно читалище "Йордан Йовков – 1870 г.“, ще се проведе Летен детски център "Млади възрожденци“.Събитието продължава до 14 септември

***

Габрово.

От 19.00 часа в Художествена галерия "Христо Цокев“, ще се състои участие на Български камерен оркестър – Добрич в Дни на камерната музика – Габрово 2022

Организатор: Община Габрово, Министерство на културата, Габровски камерен оркестър, ХГ "Христо Цокев“

***

Плевен.

От 13.00 часа Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ще посрещне близо 500 студенти-първокурсници, приети за обучение след средно образование в магистърските и бакалавърските програми по професионалните направления медицина, фармация, здравни грижи и обществено здраве.

***

Русе.

От 10.30 часа, в партерната зала на КОЦ-РУСЕ, ще се проведе среща в знак на подкрепа на дамите с рак на гърдата. В събитието ще се включат представители на Фондация Нана Гладуиш "Една от 8", сдружение "Заедно си помагаме", Клуб Русе, един от осемте клуба на Съюз България, който принадлежи към 100-годишната световна женска организация Сороптимист Интернешънъл и представители на семейната фирма ABC Breast Care, със седалище Атланта, Джорджия и производство в Германия.

***

Сливен.

От 09.30 до 17.00 часа в двор на РСПБЗН-Сливен, гр. Сливен, ул. "Г. Раковски" № 22а,ще се проведат Дни на отворените врати с демонстрация на възможностите на службата за извършване на оперативни дейности, разясняване на мерки за по¬жарна безопасност и защита при пожари и бедствия.

***

Стара Загора.

От 11.30 часа ,инистърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще провери хода на строителните дейности на интерконектора Гърция – България,

След това той ще посети Диспечерския център до с. Стамболийски, Хасковска област, около 13.30 – 14.00 часа.

***

Стара Загора.

От 10.30 часа ще бъде открита официално Академичната 2022/2023 година в Тракийски университет – Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Драматичен театър “Гео Милев“, ще бъде представена пиесата "Суматоха“ от Йордан Радичков. Премиера.

***

Стара Загора.

От 21.00 часа на лятна сцена на ДТ "Гео Милев“, ще се проведе Юбилеен концерт 30 години група Остава

***

Шумен.

От 10:30 часа в двора на противопожарната служба в Шумен, директорът на РДПБЗН- Шумен комисар Иван Иванов ще даде пресконференция, на която ще предостави информация за резултатите от работата на огнеборците.