Председателят на Асоциацията на прокурорите в България Владимир Николов бе награден с Почетен знак на Съюза на юристите в България (СЮБ).

Той получи отличието за професионални постижения и активна дейност, свързана с утвърждаване на авторитета на професионалната гилдия на прокурорите. Наградата бе връчена на Тържествена церемония в СЮБ по случай Деня на конституцията.

"Приемам наградата не в лично качество, а от името на всички български прокурори, които независимо от всичко винаги са били и винаги ще бъдат на своя пост. Ние като народ ще вървим напред, когато се научим да се чуваме, да уважаваме различните мнения и позиции и да работим заедно“, заяви по време на церемонията Владимир Николов.

Честването е организирано от Съюза на юристите в България съвместно с Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет, Висшия адвокатски съвет, Съюза на съдиите в България, Българската съдийска асоциация, Асоциацията на прокурорите, Камарата на следователите, Камарата на частните съдебни изпълнители, Националния съюз на юрисконсултите и Нотариалната камара.

Владимир Николов работи в системата на Прокуратурата на Република България от 2007 г., като заема последователно длъжностите младши прокурор, прокурор и зам.-районен прокурор на Районна прокуратура-Плевен.

През периода 01.08.2012 година-01.08.2017 година заема длъжността "Административен ръководител-Районен прокурор на Районна прокуратура град Плевен“. От 22.06.2021 е окръжен прокурор на Плевен. Избран е за член на бъдещия състав на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).