Правителството подписа меморандум със земеделските производители. Това стана ясно по време на брифинг в Министерския съвет, предаде репортер на "Фокус".

"След един фалстарт финиширахме успешно. Няма победени или отстъпили, всички печелим. Около това се обединихме на срещата. Потушихме напрежението, но има много проблеми, които трябва да решаваме заедно", обяви премиерът Николай Денков.

Той уточни, че документът влиза в сила от днес. "Всичко, което включихме съответства на очакванията и на 100% на приоритетите и задачите на нашето правителство. Всички средства, които отпуснахме се полагат на земеделците. Няма никакво отстъпление, а само ускоряване на процеса, за да работят по-спокойно. Извинявам се на всички хора, които работят в земеделския сектор, че ги нарекох терористи. Беше насочено към тези, които не дойдоха на среща в МС на която щяхме да обсъждаме тези точки в същия дух, в който го свършихме днес", допълни Денков.

“Благодаря от името на Инициативния комитет. Последните два дни бяха изключително натоварени, но имаме постигнат резултат. Няма как всяка нещо да бъде постигнато, но е важни да бъде постигнат консенсус. Надявам се всички мерки да дадат своя резултат в дългосрочен план", посочи един от представителите на земеделския сектор.

“Днес се подписа много фундаментален документ. Ние се прибираме по родните места и започваме да се занимаваме с това, което правим най-добре - със земеделие", каза друг.