През нощта над западната половина от страната ще бъде ясно и почти тихо, докато над източната ще има значителна облачност и ще духа слаб до умерен северен вятър. Това съобщи за "Фокус" дежурният синоптик на НИМХ Христо Христов.

В крайните югоизточни райони ще има и превалявания от слаб дъжд. След полунощ облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°.

Утре над Западна и Централна България ще бъде слънчево. Над източните райони ще има разкъсана облачност, на места временно значителна, но към края на деня ще намалее до слънчево. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-североизток. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 15°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще има значителна облачност. По-късно след обяд облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб северен, след обяд и вечерта източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

През първата половина от новата седмица ще е почти без валежи, а затоплянето ще продължи. Ще има променлива облачност, често намаляваща до предимно слънчево време. Главно в планините и планинските райони е възможно слабо и за кратко да превали.

В понеделник ще духа слаб северозападен вятър, във вторник в Дунавската равнина временно ще е до умерен, в сряда ще е почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 15° и 20°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи и ще доближи средното.