Четвърти пореден ден училищата в страната получават сигнали за взривни устройства. Днес имейли, съдържащи бомбена заплаха, са получени в учебни заведения в София, Пловдив,  Варна, Бургас, Стара Загора и Добрич. 

Около 10 часа днес сигнал за бомба е получен в 22 СЕУ "Георги Стойков Раковски" в София. Учениците са били евакуирани, а на място са били изпратени екипи на полицията. 

В десетки учебни заведения в Пловдив също са получени сигнали за поставени взривни устройства. Учебният процес е преустановен в част от училищата. 

Във Варна около 9 часа днес е получен заплашителен мейл, в който подателят твърди, че ще взриви всички училища в града. От полицията обаче заявиха, че няма да евакуират учениците, а учебният процес ще продължи нормално. 

Заплашителен имейл е получило и ОУ "Братя Миладинови" в Бургас. Учебният процес е бил преустановен, а учениците изведени от сградата на учебното заведение. 

В няколко училища в община Стара Загора също са подадени едновременно сигнали за взривни устройства. В 9:12 часа е постъпил сигнал по имейл в Пето ОУ "Митьо Станев". Той е подаден по имейл. Малко след това - около 9:20 часа такова заплашително съобщение е получено и във Второ основно училище "Петко Рачов Славейков". Учениците и училищният персонал са евакуирани. 

В Добрич за втори пореден ден заплахи за поставени взривни устройства са получили 15 училища. Полицейски екипи са в сградите на тези училища. По решение на отделните директори в някои училища занятията за втори ден са прекратени.