Политическите сили в 48-ото Народно събрание се разбраха за разпределението на стаите и местата в пленарната зала. Днес в сградата на парламента се състоя техническа среща на контактните групи на политическите сили.

Председателят на 47-ия парламент Никола Минчев коментира пред журналисти на излизане от сградата, че разпределението в залата като цяло ще е идентично с предишното Народно събрание. По думите му този път не "Възраждане", "Български възход" ще бъдат отзад в пленарната зала. 

Вляво отново се очаква да са депутатите от "БСП за България", а до тях – ДПС. В центъра ще са "Продължаваме Промяната" и "Възраждане". Вдесно - ГЕРБ-СДС и "Демократична България". Депутатите от "Възраждане" ще седят на мястото на "Има такъв народ", като са до "Продължаваме Промяната".

Всички 27 народни представители ще бъдем компактна група отпред в централния блок, коментира пред журналисти заместник-председателят на "Възраждане" Петър Петров. 

Групата на "БСП за България" взимат стаята на "Има такъв народ", а най-новата политическа сила в парламента "Български възход" – тази на левицата. Останалите политически сили си запазват стаите.