Министър Демерджиев връчи наградата "Посланик на доброто" на полицаи от Русе, информира пресцентърът на МВР.

Те са отличени за професионалната си и доблестна постъпка при сигнал за пожар в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Любов"

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност връчи наградата "Посланик на доброто" на полицаите от Второ районно полицейско управление в Русе – Мариела Андреева, Пламен Манчев, Станислав Димитров, Венелин Иванов, Калоян Колев, Стилиян Емануилов и Велин Велев.

Полицаите пристигат първи на сигнал за пожар в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Любов" и въпреки че не разполагат със специална екипировка, започват евакуация на децата и младежите до пристигането на колегите им пожарникари.

Част от полицаите са обгазени, но въпреки това всички остават на място, за да помагат. Благодарение на бързата им реакция и смела постъпка огнената стихия нанася само материални щети и няма пострадали.

Министър Демерджиев беше категоричен, че всеки ден изпитва гордост от служителите на МВР.

"Ние сме хората, които са най-близо до всеки, който има нужда от помощ. Ние сме хората, които осигуряват спокойствие и сигурност, хора, които изпълняват призвание", заяви той и допълни: "Да застрашиш собствения си живот и здраве, за да спасиш чуждия за мен е висша форма на добро. Поклон пред служителите на МВР".