Почина радиожурналистката Донка Стамболийска, съпруга на Иван Гарелов.

"Отишла си е след кратко боледуване", съобщи самият той.

Донка Стамболийска беше един от най-известните гласове в програма "Хоризонт" на БНР, където работи дълги години. Тя бе безспорен специалист по темите за изкуство, кино, театър и култура.

Стамболийска започва работа през 1972 г. в новосъздадената програма "Хоризонт", много бързо се специализира в ресор "Култура, наука и образование" с изявен интерес към случващото се в културна сфера и изкуството, припомнят колегите ѝ от БНР. В тази област продължава да работи през цялата си кариера в БНР - до пенсионирането й като старши редактор в ресор "Култура" през 2006 г.

Известната радиоводеща е втората съпруга на Иван Гарелов като двамата живееха в любов и разбирателство.

Двамата се запознават на 7 май - Деня на радиото и телевизията. Тържеството е в ресторант "София", на него присъства и първият човек в държавата Тодор Живков. Той има привилегията да танцува поред с красивите говорителки и журналистки от БНТ.

На въпросното тържество Гарелов седи близо до масата на “Хоризонт". Той също знае за нейната рубрика, но никога не я е виждал. Решава да се направи на оригинален и нафукано се провиква към Душана Костова, също известна радиожурналистка: "Я ми уреди един танц с тази Донка Стамболийска...".

На 20 април бе предвидено представянето на книгата "Рокендрол, шпионаж и... последен валс" на Иван Гарелов, което днес издателят ѝ го отложи заради скръбната вест.

Поклон пред паметта й!