“ИТН и Слави - нужни ли са в политиката на България?" започна разговора Беновска. Данаилов заяви, че са нужни, защото доста добре се представят на всички избори и това, което са постигнали не е малко - да се осъзнае каква е политическата система в България, колко е порочна и защо трябва да бъде променена. “Тя определено се работи като самодостатъчна и не решава проблемите на хората, а се опитва да облагодетелства малък кръг лица. Мисля, че една от основните ни заслуги е, че го показахме. Постигнахме доста и за гражданите", каза Данаилов.

Беновска напомни, че преди около 4 седмици Слави Трифонов е излязъл от своето дистанцирано присъствие и част от ръководството на ИТН са дали пресконференция. Данаилов коментира, че Трифонов не е присъствал често в публичното пространство, но винаги си е представял неговата роля като гарант да се случват законово нещата и да бъдат в полза на хората. Беновска отбеляза, че ИТН искат да проведат референдум за смяна на държавното устройство на България и от парламентарна да се превърнем в полупрезидентска република. Данаилов обясни, че се събират подписи в момента и няма съмнения, че ще съберат над 400 000 подписа, за да стане задължителен този референдум, на който гражданите да решат дали искат тази промяна, или не.

Беновска отбеляза, че и Александър Сиди се е подписал в студиото на предаването в подписката за референдума, по време на участието на Филип Станев и подчерта, че това ще е едно от основните остриета на предизборната кампания на ИТН. “Това не е измислено за предизборната кампания. Това ще бъде едно от нещата, за които ще говорим в предизборната кампания и показвахме досега колко неработеща е системата и как трябва да бъде сменена, за да има реално разделение на властите", подчерта Данаилов.

“Снощи получихме уведомление от министерството на финансите на САЩ, което ни уведомява, че е наложило санкции на още българи по закона Магнитски - 5 настоящи и бивши длъжностни лица - Румен Овчаров, Александър Христов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов - за тяхното широко участие в корупционни дейност в България" коментира Беновска. Данаилов подчерта, че законът Магнитски няма юрисдикция в България и не се прилагат директно санкциите. Беновска отбеляза, че ВАС е излязъл поне с 3 решения, които не са обжалваеми, в които се отменят всякакви забранителни санкции върху определен тип лица както юридически, така и физически. “Лаура Кьовеши през 2021 година каза, че законът Магнитски няма юрисдикция на територията на ЕС" каза Беновска. Данаилов потвърди и каза, че това е доста лош сигнал към чуждестранните инвеститори в България. Беновска подчерта, че има и презумпция за невинност, защото няма влезли в сила присъди. “Очевидно 3 от санкционираните лица са част от енергетиката - двама са бивши изпълнителни директори на АЕЦ “Козлодуй", докато Александър Николов е бил зам.-изпълнителен директор на АЕЦ. Румен Овчаров, доколкото четох обвиненията, също е свързан с дейността на АЕЦ" коментира Данаилов. Беновска попита дали има връзка с желанието да се диверсифицира ядреното гориво с американско гориво. Данаилов каза, че е възможно да има такава връзка, но е доста трудна смяната на гориво, а и смяната на технологията изисква съгласието на главния конструктор - Русия. Беновска попита Данаилов дали ИТН ще излязат с някаква позиция по темата Магнитски. “Официална позиция няма към момента, но отново ни сочат за корупция, което налива вода във воденицата. Както Холандия ни спря за влизането в Шенген. Това не работи в полза на държавата и всеки един от нас. Това е имиджов проблем, отколкото има пряко отношение към лицата", каза Данаилов.

Беновска отбеляза, че по сигнал на ГЕРБ ДАНС е сезирала софийската прокуратура за установяване на обстоятелства около “диверсификацията" за доставка на природен газ за България и сподели, че Данаилов е съобщил, че бащата на Кирил Петков е ходил в командировка, за да договаря газ. “Служебният министър на енергетиката каза, че “Газпром" е подал искал иск срещу “Булгаргаз" за над 1 млрд лева заради неплащания. В тези арбитражни дела се използват изказвания по темата. Дали в последствие ги взимат в решенията си - не знам. Арбитражните дела не следват точно буквата на закона и все пак няма да се прилага българското законодателство, тъй като най-вероятно ще става въпрос за дело в международния арбитраж в Париж. НЕК нямаше 1 млрд 170 млн лева, както “Булгаргаз" в момента няма 1 млрд лева. Ако се стигне до най-тежкия сценарий, за съжаление, ще е голям проблем и оттук нататък всички изказвания трябва да са много премерени и да се внимава за периода 2022 доставки на газ за България" коментира Данаилов. По отношение на Петко Петков Данаилов каза, че такъв слух е достигнал до него, но не знае дали е истина.

Беновска подари на Пламен Данаилов тениска Харвард, защото все пак е бил част от това правителство и пожела да изгледат част от коментар на “Беновска пита" от 30-ти юли 2022 година.

Беновска: Г-н Кирил Петков и ПП, HARVARD LAW, JUST KIDDING – тениската си облечете за "чао“ от МС!

Дебелата книга "История на България" затвори още 1 страница. Страницата на управлението на ПП, ИТН, БСП и ДБ... Те си тръгват. Както пее Рой Шайдър/ Джо Гидеон в "Ах, този джаз!" - великия филм на Боб Фоси:

"Чао, чао, живот! Чао, чао, щастие! Здравей, самота..."

8 месеца ПП, ИТН, БСП и ДБ ни бяха "хвърлили в джаза"...

Ето как им отговорихме, с шега, от "Беновска пита":

28 юни 22-ра

Тошко Йорданов – с тениската на Беновска HARVARD LAW, JUST KIDDING, на трибуната в НС

След като Корнелия Нинова не успя с кабинет на ПП, ДБ и БСП и президента Радев ще насрочи избори, Тошко Йорданов от ИТН излезе на трибуната на Народното събрание с тениската на Беновска HARVARD LAW, JUST KIDDING.

Беновска подарява тениската HARVARD LAW, JUST KIDDING, откакто ПП са на власт.

JUST KIDDING означава ПРОСТО СЕ ШЕГУВАМ.

ПП ли се пошегуваха с България? Или България на изборите ще се пошегува с ПП?

От 10 години Беновска задава въпроса: Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява България? Ще си отговорим ли на тези избори най-сетне?

Иначе, Ива Митева, ИТН, е дала "на заем“ тениската си на Тошко Йорданов.

А "Шоуто на Слави“ продължава с "Тайсън кючек“:

Слави: "Питай защо…Тайсън съм аз!

Ама, хвани се за нещо!

И здраво се дръж!

Хала съм аз! Цяла ламя! Мед ще ми носиш, щом сваля тебе веднъж!

Седем-осем и ще си паднала !

Седем-осем и ще си легнала !

Седем-осем лягай и брой си сама!“

И.д. председателят на 47-ото НС Мирослав Иванов си "глътна езика“ и направи плаха бележка на Тошко Йорданов, че е облечен неприлично.

Какво ли е НЕприличното на тениска с надпис: HARVARD LAW, JUST KIDDING?!

“Изводите си ги направихме. Няма да се наложи да ни подарявате тениска “ИТН Just kidding" каза Данаилов.

За финал Беновска пусна кавър версията на песента Остани на Слави Трифонов и Софи Маринова и попита дали не е по-уютно в сферата на изкуството и не е ли по-силен там Слави, макар че навремето го е подкокоросала да стане политик. “Много е добър в шоубизнеса и това да водиш едно предаване повече от 20 години всеки ден е изключително трудно и изисква голям талант, но аз мисля, че и в политиката се справя много добре. Просто някои идеи трябва по-добре да бъдат обяснени, за да ги разберат хората. Той го каза. Мисля, че е разбрал своя урок и ще поправи това, и ще бъде доста по-активен в обясненията какво искаме от ИТН. Най-вероятно и в появите си", завърши Пламен Данаилов.