Като активен човек от много години за мен е ключово да знаем, че можем да подкрепяме другите хора със стандартните неща, които обичаме да правим. Тоест това да даряваш и да подкрепяш другите не е ситуация, в която или правиш едното, или другото, ами можеш, докато спортуваш, реално да подкрепяш една изключително важна кауза като достъпа до качествено образование.

Това каза Петър Пройков от Фондация "Заедно в час" за старта на кампанията за благотворителни и фитнес тренировки, в дневния блок "Добър ден, България" на "Фокус".

Пройков споделя, че кампанията ще се проведе в рамките на следващите три месеца, като по времето и, хората, решили да вземат участие в нея, могат да тренират с кауза и всички средства, които се събрат, благодарение на тренировките, ще се дарят на фондация "Заедно в час".

"По този начин ще можем да подкрепим достъпа до качествено образование на близо 70 хил. ученици през програмата ни "Училище за пример", с която обучаваме училищните им екипи", разкри той.

Допълнителен момент, допринесъл за реализацията на идеята за благотворителната дейност, е и подкрепата в лицето на фондацията.

"В лицето на нашите партньори видяхме съмишленици, които също вярват много в това, че трябва да направим образованието в България възможно най-достъпно, колкото се може по-качествено и така много бързо намерихме сходен език", коментира още той.

Повече детайли за кампанията и графика на тренировките можем да открием на сайта им или във фейсбук страницата им.

"Там има детайлите за кампанията ни, така че и да харесате специфична тренировка, тъй като има няколко конкретни всяка седмица през които можете да ни подкрепите", поясни Пройков.