Избра се абсолютно незаконна за нас комисия, която заменя други органи. Разследване на какво? Хората си свършиха работата. Има си инспекторат, има си прокуратура - какво ще върши тази комисия? Какво ще разследва - кой е бит и кой не. Такъв въпрос отправи председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента относно създаване на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с употребата на сила от страна МВР срещу граждани на протеста срещу БФС миналия четвъртък, предаде репортер на “Фокус".

“Подкрепихме да има председател, защото се видя, че без ДПС не може да има и такъв. Това е пълен популизъм, за да защитават нещо, не знам какво. Виждам, че колегите искат да разграждат държавата, което се случва от много години. Трябва да започнем да градим, защото скоро сигурно ще има комисия да разследваме и депутати", добави Пеевски.

Той бе категоричен, че от ДПС ще поискат всички бити полицаи да бъдат изслушани в НС. Според него в интернет тенденциозно бяха само кадрите, където има бити протестиращи.

“Аз казвам - където има насилие, единици трябва да си понесат отговорността. Но не може да се счита, че полицията трябва да бъде лишена от всякакви права", посочи депутатът. 

"Тези лица, които са проявили агресия извън закона, трябва да си понесат отговорността по законния ред", каза той и допълни, че ще предложат по-строги санкции срещу футболното хулиганство.